Kuntoilukirjat

Vapaudu stressistä kotikonstein

Stressi vie elämänilon, tekee arjesta haastavaa ja kuluttaa voimia kaikenikäisiltä aivan turhaan. Stressi on hankala ja ikävä seuralainen, mutta stressi pysyy poissa jokaisen tuntemien kotikonstien avulla. Tutustutaanpa asiaan tarkemmin. Mia Jokinivan kirjoittama upea ja selkeä, Vapaudu stressistä -teos kertoo helpot ja yksinkertaiset konstit piinaavan stresssin loitolla pitämiseen.

Tasapaino on tärkeää

Tasapaino työn, perheen, ystävien ja harrastusten välillä on joskus vaikeaa.

Tasapainon löytäminen on kuitenkin tärkeimpiä asioita jokaisen ihmisen elämässä, varsinkin nykyajan hektisessä kiireessä. Tietoisesti tasapainoon -teos käsittelee erityisesti rentouttavan joogan tuomaa tasapainoa ja iloa jokaiseen päivään ja hetkeen. Joogasta voi saada apua niin suolistovaivoihin, oikean hengitystekniikan löytämiseen kuin myös monia piinaaviin uniongelmiin. Tutustu Tietoisesti Tasapainoon -kirjaan ja sovella ohjeita omaan päivittäiseen elämään. Kirjan kirjoittaja on Ulrica Nordberg.

Elämä on nykyään monilla ihmisillä pelkkää suorittamista niin työssä, kotona kuin myös vapaa-aikana. Suorituskeskeinen elämäntapa kiireineen on tullut monille niin tutuksi asiaksi, että kehon omien viestien, kehoitusten tai jopa hätähuutojen kuunteleminen jää toistuvasti taka-alalle. Ihminen ja keho ovat siis vieraantuneet kauaksi siitä, mitä ne voisivat parhaimmillaan toisilleen päivittäin olla monissa eri tilanteissa. Keho muistuttaa meitä jokaista lempeästi, sitten kehoittaen ja lopulta huutaen, erilaisten oireiden ja sairauksien muodossa, jos emme ajoissa pysähdy kuuntelemaan sen viestejä.

Juha Siiran ja Karita Palomäen, Kehon Viisaat Viestit -kirja auttavat kuuntelemaan kehoa ajoissa ja toimimaan sen kanssa hedelmällisessä yhteistyössä. Hyvän olon tuntemiseen ja kokemiseen, painonhallintaan, itsensä arvostamiseen sekä yleiseen elämästä nauttimiseen on löydettävissä. Kimmo Takasen kirjoittama, Murra Tunnelukkosi -kirja auttaa vapautumaan omaa minäkuvaa heikentävistä ahdistavista tunteista ja tavoittelemaan avaimia oman itsetunnon vahvistamiseen. Kirja kertoo tunnelukosta, joka on monilla aikuisilla oleva ja lapsuudessa opittu käyttäytymismalli tuntea, kokea, reagoida, ajatella eri asioita ja käyttäytyä eri tilanteissa. Ollessamme tunnelukon vankeina toimimme helposti opitun käyttäytymismallin mukaan ja voimme jopa kietoutua siihen syvemmin. Tunnelukot voivat tehdä jopa fyysisiä kipuja ja sairauksia, mutta kyseinen kirja auttaa löytämään käytännön keinoja tunnelukosta vapautumiseen.