Joogaa voi harjoittaa monin eri tavoin

Mitä Jooga tarkoittaa?

Jooga keskittyy kokonaisuuteen, eli hyvän olon tuottamiseen mielelle ja keholle, sillä on hyvä muistaa, että ihminen on aina psykofyysinen kokonaisuus. Jooga tuo ajatuksille selkeyttä ja tarjoaa ihmiselle iloa ja tasapainoa sekä lievittää stressiä. Jooga sopii kaikille aikuisiässä oleville liikuntahistoriasta ja kuntoilijan lähtötasosta riippumatta. Joogaa voi harrastaa siis kuka vain, eli sinun ei tarvitse olla aktiivinen liikkuja, mutta jooga on erityisen rentouttavaa liikuntasuoritusten jälkeen.

Joogan tarkoitus

Jooga tarjoaa ihmiselle sisäistä rauhaa, jonka välityksellä hän voi vapautua monista arkielämän häiriötekijöistä. Joogan tavoitteena on saada kehoon seesteinen olo ja hallittu oikein toimiva hengittäminen vanhojen kirjoitusten ja meditaatioon avulla.

Jooga alkuperäinen tarkoitus ja päämäärät ovat siis aina pysyneet samanlaisina, vaikka joidenkin joogatyylien yhteydessä on korostettu erilaisia asioita, kuten vapautumista jälleensyntymisen kiertokulusta, kuolemattomuutta, yliluonnollisia voimia tai yhteyttä jumaluuteen.

Acroyoga on mukava treenimuoto, jossa yhdistyvät hauskasti thaihieronta,

akrobatia ja jooga. Acroyoga joogaan kuuluvat harjoitukset tehdään aina pareittain tai ryhmissä.

Anusara joogassa kaikki harjoitukset tehdään hengityksen tahtiin liikkuen ja jokainen harjoituskerta on tunnelmaltaan rentoa, mutta haastavaa. Anusara jooga parantaa erityisesti kehon omaa energianvirtausta.

Astanga jooga on yksi fyysisesti rankimpia joogatyylejä. Astanga joogassa

tietyt asennot tehdään aina samanlaisessa järjestyksessä virtaavan liikkeen, rytmittämänä. Astangan sanotaan puhdistavan tehokkaasti kehoa kuona-aineista ja parantavan joogaajan verenkiertoa.

Hatha jooga on tunnettu ja suosittu joogamuoto, joka on alunperin ollut selkeä lähtökohta useimmille joogasuuntauksille. Hathajoogassa pehmeä, fyysinen liike yhdistetään tehokkaisiin hengitysharjoituksiin.

Global Yoga on nuori ja erittäin fyysinen joogamuoto, joka kehitettiin vartavasten 2000 -luvun ihmiselle, joka työskentelee paljon pään sisäisesti, eli ajatuksen pitää toimia joka hetki kirkkaana. Global Yogassa yhdistyvät niin itämaiset kuin länsimaiset tekniikat.

MOJO jooga on kehitelty modernille yksilölle ja se sisältää lämmittelyjä, aurinkotervehdyksiä ja kolme aaltoa, joista yksi on dynaaminen, toinen staattinen ja kolmas haastavan vaihtoehdon tarjoava. Joogatunti loppuu aina rauhallisesti rentoutuen ja ohjaa kohti joogaajan itselleen asettamaa tavoiteasentoa.

Joogatyylejä on olemassa paljon eri koulukunnittain, verkossa pääset tutustumaan niihin helposti ja löytämään sen itsellesi mieleisemmän.