Janni Hussi rakensi intohimostaan huippu-uran

Kuusankoskella vuonna 1991 syntynyt Janni Hussi on tullut suomalaisille tutuksi tv-ohjelmien kautta, fitnessmallina sekä suosittuna bloggarina. Nuoresta iästään huolimatta Hussi on ehtinyt luoda monipuolista uraa sekä urheilu- että media-alalla.

Liikunta osana elämäntapaa

Liikunta on ollut aina osa Hussin elämää. Hän harrasti nuorena innokkaasti jalkapalloa, mutta loukkaannuttuaan pitkäaikaisesti, hän vaihtoi jalkapalloharrastuksensa salitreenaamiseen. Nuoruutta varjosti syömishäiriö, mutta vahva tyttö pääsi siitä yli. Hussi valmistui vuonna 2012 Suomen Urheiluyliopistosta liikuntaneuvojaksi ja muutamaa vuotta myöhemmin hänestä tuli myös Spartan Bodyweight -ohjaaja. Spartan Bodyweight – treenauksen ideana on suorittaa kovatasoinen eri liikkeiden sarja pelkästään oman kehon painoa hyväksikäyttäen. Hussi keikkailee myös hyvinvointi- ja liikuntaluennoilla ympäri Suomea ja ohjaa liikuntatunteja isommille ryhmille.

Hussi teki myös lyhyen uran fitness-kilpailun puolella ja voitti vuonna 2010 Jutta Rouvisen (ent. Gustafsberg) luotsaaman fitnessmallikisan. Voittonsa ansiosta Hussille tarjottiin sopimusta Jenni Aholan perustaman Promodel-toimistoon. Vuonna 2013 Hussi sijoittui kolmanneksi Fitness Classics -kilpailussa ja seuraavana vuonna toiseksi junioritason bikinifitnessin SM-kisoissa. Valitettavasti syömishäiriö palasi kummittelemaan Hussin elämään ja hän joutui luopumaan voitokkaasti alkaneesta fitnessurastaan.

Yrittäjä jo nuoresta pitäen

Monille Hussi tuli tutuksi tv-sarjoista, sillä hän esiintyi Fitnesspäiväkirjojen toisella tuotantokaudella. AVA-kanavalla pyörineessä tv-sarjassa seurattiin suomalaisten naisten fitnessharrastusta. Nuoret naiset jakoivat vinkkejä oikeanlaiseen treenaamiseen, terveelliseen ruokavalioon ja kokonaisvaltaiseen mielen ja kropan hyvinvointiin. Hussi esiintyi myöhemmin myös muissa liikunta-aiheisissa tv-sarjoissa kuten Elixirissä ja Suomen Fort Boyardissa. Lisäksi Hussi näyttelee Kai Rinkisen ja Janne Kaperin hostaamassa Biisonimafiassa, joka on tällä hetkellä nähtävissä YouTubessa. Hussi vetää myös YouTubissa omaa henkilökohtaista kanavaansa, sekä kirjoittaa blogia kuntoilusta, kauneudesta, muodista ja terveydestä.

Vasta 27-vuotias nuori fitnesstähti on ehtinyt myös perustaa oman toiminimensä ja tehnyt mallintöitä kansainvälisesti julkaistuihin terveys- ja muotilehtiin. Hussi on toiminut yrittäjänä 19-vuotiaasta lähtien. Hän tarjoaa nykyään nettisivuillaan promootio- sekä juontokeikkoja, mallipalveluita, sekä luennoi ahkerasti liikunnasta ja terveydestä. Syömishäiriön jättämät traumat seuraavat häntä vieläkin, mutta Hussi on hiljalleen oppinut kuuntelemaan kehoaan ja nauttimaan elämästä ilman kurinalaista kuntosaliharjoittelua. Hussi on yksi harvoista suomalaisista fitnesstähdistä, jotka ovat todella onnistuneet luomaan uransa rakastamansa lajin ympärille.